تبیان، دستیار زندگی
یکی از امتیازات بی‌نظیر قرآن، بیان پرمحتواترین مطالب، در قالب ساده‌ترین و مختصرترین کلمات است.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

سرچشمه همه کمالات چیست؟


یکی از امتیازات بی‌نظیر قرآن، بیان پرمحتواترین مطالب، در قالب ساده‌ترین و مختصرترین کلمات است.


قرآن

آیه 24  سوره رعد:

سَلَامٌ عَلَیْکُم به ما صَبَرْتُمْ فَنِعْمَ عُقْبَی الدَّارِ 

(فرشتگان هنگام دیدارِ بهشتیان به آنان می‌گویند): به خاطر استقامتی که کردید، بر شما درود باد. پس چه نیکوست سرای آخرت.

* یکی از امتیازات بی‌نظیر قرآن، بیان پرمحتواترین مطالب، در قالب ساده‌ترین و مختصرترین کلمات است. از جمله همین عبارت «سلام علیکم» که جمله‌ای بسیار کوتاه و آسان، امّا پرمحتوا و رساست و سابقه‌ی آن به انبیای گذشته همچون ابراهیم، نوح و آدم (علیهم‌السلام) می‌رسد. «سلام علی نوح فی‌العالمین»(صافّات، 79)، «سلام علی موسی و هارون»(صافّات، 120)

* سلام، یکی از نام‌های خداوند، تهنیت خداوند بر پیامبران، تبریک الهی بر بهشتیان، زمزمه فرشتگان، کلام بین‌المللی تمام مسلمانان، شعار بهشتیان در این جهان و آن جهان، ذکر خالق و مخلوق، ندای وقت ورود و خروج، آغاز هر کلام در نامه و بیان است که هم بر مرده و زنده و هم بر بزرگ و کوچک گفته می‌شود و پاسخ آن در هر حال واجب است.

* پیام سلام، احترام، تبریک، دعا، امان و تهنیت از سوی خداوند است. «سلام قولا من ربّ رحیم»(یس، 58) وقتی ما در پایان هر نماز می‌گوییم: «السّلام علینا و علی عباداللَّه الصّالحین»، با این سلام، تمام مرزهای نژادی و امتیازات پوچ سن، جنسیت، مال، مقام، زبان و زمان را در طول تاریخ در هم می‌شکنیم و با همه بندگان صالح خدا ارتباط برقرار می‌کنیم و بر آن‌ها درود می‌فرستیم.

* در روایات آمده: گروهی از مردم قبل از رسیدگی به حساب، به بهشت می‌روند، وقتی فرشتگان علت را سوال می‌کنند، جواب می‌شنوند که ما در دنیا بر اطاعت خداوند و بر مشکلات و مصائب، صبر می‌کردیم و اهل شکیبایی بودیم. فرشتگان با شنیدن جواب، از آنان با «سلام علیکم ...» استقبال می‌کنند.

سلام، یکی از نام‌های خداوند، تهنیت خداوند بر پیامبران، تبریک الهی بر بهشتیان، زمزمه فرشتگان، کلام بین‌المللی تمام مسلمانان، شعار بهشتیان در این جهان و آن جهان، ذکر خالق و مخلوق، ندای وقت ورود و خروج، آغاز هر کلام در نامه و بیان است که هم بر مرده و زنده و هم بر بزرگ و کوچک گفته می‌شود و پاسخ آن در هر حال واجب است.

* امام صادق (علیه‌السلام) فرمودند: ما اهل صبر هستیم، اما شیعیان ما از ما صبورتر می‌باشند، زیرا صبر ما بر چیزی است که می‌دانیم، ولی آنان بر چیزی صبر می‌کنند که نمی‌دانند.

* سرچشمه همه کمالات صبر است. «به ما صبرتم» صبر در پایان هشت نشانه و کمال برای اولواالالباب بیان شده و فرشتگان نیز اساس درود خود را صبر مۆمنین می‌دانند.

* سلام کردن به هنگام ورود، شیوه‌ی فرشتگان است. «یدخلون علیهم، سلام علیکم»

* بهشت «دارالسلام» است. چون فرشته‌ها از هر سو بر بهشتیان سلام می‌کنند. «من کل باب سلام علیکم»

* به کسانی که پایداری و پشتکار دارند، احترام بگذاریم. «سلام علیکم بما صبرتم»

* در نظام الهی، حتی بکار بردن کلمات و درود و تبریک نیز بر اساس یک مبنا و حکمت (ایمان و عمل) است نه تملق و گزافه. «سلام علیکم به ما صبرتم».

باشگاه خبرنگاران


باشگاه کاربران تبیان - ارسالی از: mo_1443

برگرفته از گروه: قرآن

مطالب مرتبط:

«تنها آرام کننده‌ی دل‌ها»

اگر اهل مسابقه هستید بخوانید

معامله با خدا

عامل محرومیّت‌ها و مشکلات چیست؟

آرزوی شیطان چیست؟

شیوه‌ی تربیتی اسلام: تشویق ده برابر تنبیه

دین‌داری، همیشه آسان نیست!